Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slåss för det svenska köttet

På tisdag i Västerås hålls ett seminarium om svenskt kötts överlevnad. En av talarna är Jenny Lundström, Örbyhus.

– Konsumenterna är bra på att köpa svenskt kött, Det är sämre med livsmedelsbranschen och restaurangerna, säger Jenny Lundström som representerar arrangören Svenska Djurhälsovården.

Jenny Lundström, som är veterinär, säger att hon i sitt tal ska ta prata om kopplingar till djurhälsovården.

Bakgrunden till seminariet är att Svensk köttproduktion aldrig varit lägre än nu.

I ett pressmeddelande skriver Svenska Djurhälsovården att billigt importkött tryckt tillbaka svenskt nötkött sedan 1990-talet. Särskilt illa är det för svenska grisbönder.

– Ska vi ha en förebyggande djurhälsovård med mindre antibiotikaförbrukning och miljöbelastning? frågar sig Jenny Lundström.

På seminariet deltar flera kända personer som Svante Axelsson, generalsekreterare för Svenska Naturskyddsföreningen och ex-språkröret för Miljöpartiet Åsa Domeij. 220 personer har anmält sig, bland annat djurhållare och veterinärer.

– Jag hoppas att olika aktörer tar åt sig. Det viktigaste just nu är att köttet är ursprungsmärkt, inte bara i affärer utan också i restauranger och på skolor, säger Jenny Lundström.