Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slipp torra händer i vinter

Händerna blir torrare än någonsin under vinterhalvåret och därför behövs en riktigt bra handkräm. Vi testar åtta produkter, där Aco Sense & care är bäst i test.

Den kalla och torra vinterluften är inte nådig mot våra händer. Många dras med onda självsprickor och nariga knogar den här tiden på året, i bland helt i onödan. En bra handkräm återfuktar törstig hud och ger den spänsten tillbaka.

Olika innehåll
De flesta handkrämerna i testet har ingredienser eller egenskaper som de lyfter fram för att profilera sig i det stora utbudet. Aco:s produkt innehåller till exempel antioxidanten Q10 som ska vara skyddande. I Nivea hittar man makadamianötolja och i Lumene finskt källvatten. Weleda och Oliv naturell använder ekologiska ingredienser och Depend är bland annat berikad med de vårdande ingredienserna aloe vera och allantoin. Biotherms handkräm sägs motverka ålderstecken och Lypsyl innehåller urea som binder fukt.

Len vinnare
Testvinnaren Aco Sense & care rich care återfuktar bra och ger lena och fina händer. Dessutom är den prisvärd. Tvåan Nivea Smooth nourishing får samma betyg och är ett prisvärt alternativ. Weledas handkräm med havtorn sticker ut med en speciell och ganska stark doft av mandarin och apelsin. Oliv naturell Sensitiv är testets enda oparfymerade alternativ och passar den med känslig hud. Sist hamnar produkten från det kända läppceratmärket Lypsyl som tyvärr är en vattnig och odryg handkräm.

Susan Dymling/Smartson/TT Spektra
feature@ttspektra.se