Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slut på gratis kompostjord från Gästrike återvinnare

Nu är det slut på gratisjord från Gästrike återvinnare. Nästa år drar förbundet in alla jorddagar.

I fyra år har alla Gästrikes kompostörer kunnat hämta gratis jord. Men på ett möte i nästa vecka tar Gästrike återvinnares förbundsstyrelse troligtvis beslutet att dra in på den tjänsten.

– Det var en aktivitet förknippad med etableringen av komposteringen, nu känner de flesta till att deras källsortering bridrar till att skapa jord och det var det som var syftet med att dela ut den. Det finns ju fortfarande jord till försäljning hos oss, säger vd:n Thomas Nylund.

– Ja, aktiviteten med jorddagar har kostat oss 500 000 kronor om året. Det är ganska mycket pengar och det kräver en hel del arbete.

Förbundet funderar nu i stället på andra mindre krävande aktiviteter. Ett förslag som har kommit upp har varit att skänka jord till planteringar i respektive kommun.

– Det är möjligt, men jag hoppas att de känner att de gör nytta ändå, de bidrar ju faktiskt fortfarande till komposteringen och det är en god gärning, säger Thomas Nylund.