Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sluta sparka på de som redan ligger"

Anna Norling, du ondgör dig över instegsjobb, nystartsjobb, lönebidrag etcetera, kallar det osund konkurrens.

Läs också: De arbetslösa sätts dit, fuskarna går fria

Faktum är att ALLA företagare har rätt söka det här till sina anställda. Men det förutsätter att de anställer personer som har någon form av funktionsnedsättning/sjukdom. Varför gör man inte det? Jo för att man vill ha 100 procent frisk personal (vad det nu är?). Det ska helst vara en man på 35 år med 20 års erfarenhet, jobba som en kvinna (barnlös) och X-antal högskolepoäng. Men du kanske tycker att det är bättre att de här personerna lever på socialbidrag med en levnadsnivå som inte är annat än konstgjord andning (som betalas till 100 procent av skatten). Sluta sparka på de som redan ligger. Att AF är ett skämt det är en annan historia som jag instämmer i.

Karin Hallqvist

SVAR DIREKT:

Hej Karin!

Jag ondgör mig absolut inte över alla de personer som har instegsjobb, nystartsjobb, lönebidrag och så vidare. Det jag kritiserar är företagen som använder dessa anställningar som affärsidé. Och jag kritiserar även Arbetsförmedlingen, som lägger ned så mycket energi på att hitta fuskare bland de arbetslösa, men inte alls lägger ned någon energi på att hitta fuskande företagare.

Jag tror vi tycker ganska lika egentligen.

Hoppas du får en fin dag.

/Anna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare