Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta spela Monopol med våra pengar

Företrädare för Kommunal kräver ett slut på rofferiet och girigheten som frodas. Den som uppfyller åtminstone hälften av de krav de ställer har chansen att få förvalta deras pengar.

Annons

Vi blir så jäkla trötta på rofferiet som pågår och girigheten som frodas. Det finns snart inga gränser för vad ”eliten” tycker att de är värda, särskilt när de får värdera sig själva. Det är årslöner som är en förmögenhet och det är bonus, rörliga ersättningar, avgångs- vederlag, pensionsförmåner med mera som betalas ut oavsett resultat och hur jobbet skötts. Uppfinningsrikedomen är stor i både företag, organisationer, styrelser, ledningsgrupper och vad man nu kallar det. Det vi läser om i tidningarna är bara de avslöjade exemplen, men systemet är mer regel än undantag och den ekonomiska spännvidden är stor.

Just nu är det dessutom lågkonjunktur med allt vad det innebär av varsel, uppsägningar, arbetslöshet, konkurser med mera. Och vad är då orsaken till lågkonjunkturen? Det finns naturligtvis många förklaringar, men helt säkert har de som spelar Monopol med våra pengar varit med och drivit på utvecklingen och en stor del av pengarna man ”leker” med, är våra pensionspengar.

Hur hade möjligheterna att möta lågkonjunkturen sett ut om man låtit alla orimliga ersättningar i stället fått stanna kvar i bolagen/fonderna/organisationerna? Och hur hade det påverkat pensionsfondernas värde? Kom inte och säg att det är två olika saker eller att de inte påverkar varandra. Folk är inte dumma.

Men nu är det dags att sätta ner foten och ställa krav. En del av våra pengar kan vi ju styra över själva. Dem kan vi ta makten över och flytta om till fonder och bolag som uppfyller våra krav/önskemål och inte låter andra ”leka” med dem. Vi måste tala om hur vi vill att det ska fungera och ju fler vi är, desto starkare blir vi.

Med stöd av ovanstående kräver vi att:

4 Ingen chef/vd/ordförande ska ha mer än 100 procent mer i lön/arvode än de lägst avlönade i företaget/organisationen/bolaget.

4 Varken chefer, vd:ar, styrelser eller ledningsgrupper ska ha bonus eller andra förmåner/avtal. De gör sitt jobb och får fastställd lön/arvode för det.

* Pensioner, avgångsvederlag och dylikt ska vara detsamma som för övriga anställda.

* Alla löner/ersättningar ska redovisas öppet och tydligt.

* Vinster/överskott ska efter aktieutdelning användas till att öka soliditeten och därmed möjligheten att klara av en lågkonjunktur.

* Ovanstående krav ska gälla i alla led, från förvaltare upp till bolag/ koncern/organisation.

Styrelsen, sektion 2 landstingssektionen  i Gästrikland  Kommunal Gävleborg genom Rigmor Westlund, ledamot

Mer läsning

Annons