Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutförhör om grym vargjakt

Inom kort kommer det att hållas slutförhör med de två män som misstänks ha jagat och slagit ihjäl en varg utanför Ockelbo.

Därefter beslutar åklagaren om det finns bevis nog för att väcka åtal.

Det har nu gått snart ett år sedan en varghona jagades med skoter och sedan slogs ihjäl på sjön Fansen norr om Ockelbo.

Tre män misstänks för delaktighet, varav två av dem som är från Hälsingland, medger att de varit på platsen med både skoter och spårat på skidor men nekar till att ha dödat vargen. De anhölls i september men släpptes på fri fot efter förhör. De är fortsatt misstänkta för grovt jaktbrott.

Den tredje, en 60-åring från Ockelbo, misstänks för skyddande av brottsling sedan han tagit emot skotern dagarna efter händelsen. Även han är fortsatt misstänkt.

Nu har polisen fått in så många provsvar i den tekniska utredningen som är möjligt, varför ärendet börjar gå mot sitt slut.

I slutet av januari kommer de slutliga förhören att hållas med de misstänkta och efter det avgör åklagaren om de det finns bevis nog för åtal.

Det är just provsvar som polisen väntat på för att kunna gå vidare i utredningen. Så här sade polisinspektör Sven Lind till Arbetarbladet i september efter att männen aldrig häktades:

– Det är vår uppgift nu att slå hål på deras uppgifter med den tekniska bevisningen.

Frågan är om den bevisningen nu finns.