Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutspurt inför EM på Tierp Arena

Dragracing som tar andan ur åskådarna.

Mat och bilprylar av allehanda slag.

I dag drar EM-festen på Tierp Arena igång.

Annons

Arrangörerna slipade under onsdagen som bäst på detaljerna inför EM-deltävlingarna på banan vid det gamla flygfältet utanför Tierps samhälle.

– Det går jättebra, alla är tysta och jobbar på. Teamen rullar in och vi finjusterar på depåområdet. Arbetet kommer säkert att fortgå långt in på natten, säger Patrik Larsson, informationsansvarig vid Tierp Arena.

Hoppas på stor publik

Arrangörerna hoppas på 15 000–20 000 åskådare under lördag–söndag. 300 tävlingsteam från europeiska länder samt stjärnan Tommy Johnson JR från USA deltar. Människor inkvarteras på hotell i närliggande städer, på lokala rum och campingplatsen på området. Förutom racing kan de njuta av mat av olika slag som hamburgare, langos och sallader.

– Det blir också en marknadsgata med inriktning på främst motor.

Biljettpriset för en vuxen är 650 kronor för en heldag under helgen. För barn och ungdomar är priset reducerat.

Vad säger du till dem som tycker det är dyrt?

– Vi har lagt oss något över motsvarande event vid Mantorp, men det finns ingen liknande bana i Europa. Här kan du vara från morgon till midnatt för 650 kronor, en konsert med Rihanna kostade 750 kronor för två timmar. Hos oss ingår en konsert med Airport Impressions på lördagskvällen.