Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-guldet till Westlund: "Känns ju helt underbart"

SM-guld – i bästa tänkbara motstånd.
Kan det bli så mycket bättre?
– Knappast. Jag är jättenöjd, jublade en glad Alexander Westlund när rallycross på is avslutade SM-veckan i Söderhamn på söndagens eftermiddag!

Annons

Fyrhjulsdrivna klassen, Supercar Lites, mönstrade det bästa startfältet hittills på svensk mark. Hela den nationella eliten fanns på plats, delar av den norska samt några ”riktiga” utomsocknes – från USA och Lettland. Totalt 17 hugade segerspekulanter.

En av dessa var 21-årige Alexander Westlund från Bagghyttan utanför Torsåker, tävlande för Gestrike Racing Team. Dagen inleddes på bästa tänkbara sätt med seger i det första kvalheatet.Andra framträdandet bjöd på en andraplats.

Därefter kunde Alex återigen ta hem spelet i det tredje kvalet.Segrade totalt i kvalet gjorde Nynäshamnaren Oliver Eriksson på 15 pinnar. Förutom Alexander Westlund knep även jänkaren Mitchell de Jong 14 pinnar, liksom värmlänningen (fastän tävlande på norsk licens) Thomas Bryntesson.

Två semifinaler skulle skilja agnarna från vetet. Den första vanns av Oliver Eriksson före de Jong. Trea slutade Simon Olofsson, Eda, och de tre nämnda var därmed klara för final.I den andra semifinalen drog Alexander Westlund iväg som en avlöning i starten och kunde sedan hålla undan tills den svartvit-rutiga flaggan fälldes fem varv därefter.

Norske Sondre Ejven och Thomas Bryntesson kompletterade finalfältet i nämnd ordning.

Dags så för finalheatet och här fick återigen Alex till en kanonstart. Han knep ledningen, tätt följd av Oliver Eriksson. Den sistnämnde valde sedan att ta det obligatoriska, mer tidskrävande, alternativspåret redan på det första varvet.När Alexander därefter valde alternativspåret några varv senare blev det dramatiskt.

Oliver Eriksson satsade hårt på en omkörning, men hamnade istället vid sidan av banan. Samtidigt passerade Mitchell de Jong till en ledning som han lyckades behålla. Alex styrde i mål som tvåa – och lade på kuppen beslag på SM-guldet!

– Känns ju helt underbart. Sitter verkligen bra! förklarade han efter målgången.Bästa insatsen hittills i karriären?

-Ja, visst måste det vara så, menar Alex efter någon sekunds funderande. Jättetufft motstånd idag! Gjorde perfekta heat, den andra kvalrundan möjligen undantagen.

Men fortsättningen av säsongen vet han inte så mycket om.

-Nej, faktiskt. Inget är klart ännu, vare sig vad gäller Rallycross On Ice eller SM-serien. Vi får se hur det blir…