Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-rally i Rörberg i stället för Högbo

Om en dryg vecka brakar det loss – SM-rallyt Vinterpokalen i Sandviken.

Anmälningstiden gick ut i måndags kväll och ett drygt 60-tal förare finns med i listan.

Årets andra deltävling i rally-SM har start och mål förlagt till Göranssons Arena. Inne på bandyplanen kommer även all service att äga rum, vilket är en unik händelse.

Tävlingen drar igång på fredagseftermiddagen den 26 februari.

Det var tänkt att både den första och den andra sträckan skulle köras vid Högbo Bruk, men så blir inte fallet.

I stället inleds Vinterpokalen på Gävle Motorstadion vid Rörberg.

– Sträckan vid Högbo har för dåligt underlag. Därför flyttar vi fredagens tävlande till Rörberg, berättar Caj Abrahamsson, pressansvarig i arrangörsklubben Sandvikens MK.

Trots vargavinter – eller kanske mer på grund av – har landets rallyarrangörer problem. Eftersom det inte töat en enda dag sedan snö och kyla kom runt den 11 december så finns minimalt is på skogsvägarna.

Detta tär hårt på vägarna och på de tävlandes däck.

På Gävle Motorstadion har man trots allt möjligheten att spola is.

Största klassen är Otrimmat fyrhjulsdrivet med 22 anmälda ekipage. Regerande ryske(!) mästaren Patrik Flodin från Ilsbo (som ju även tävlar i VM) bär favoritskapet. Östgötarna Jimmy Joge och Per-Arne Sääv är två av utmanarna.

I Trimmat fyrhjulsdrivet söker Mats Jonsson, Forshaga, sin 16:e SM-titel. Jonas Wigren, Norrköping, är en av tio utmanare i Vinterpokalen.

Två av fyra anmälda gästrikar återinns i Otrimmat tvåhjulsdrivet – Håkan Björkman och Peo Berglund, båda hemmaåkare. De två resterande kör i trimmade gruppen och tävlar för AMF Årsunda: Tobias Söderqvist samt Patrik Westerlund.