Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-silver till Gefle-Robin

Det var flera Gefle-skyttar som presterade i SM, men bäst av seniorerna var Robin Lindberg.

Han vet fortfarande hur man skjuter tior.

Gevärsskytten Robin Lindberg med Gefle Skarp som klubbadress var lagbäst då Gävleborg knep ett SM-silver i distrikslagtävlingen vid helgens SM i nationellt luftgevärsskytte.

Som delades mellan tävlingsplatserna Umeå och Linköping.

Lindberg inledde bra med 395 poäng av 400 som kval till finalen, vilket även gällde som lagpoäng.

Väl i finalen mattades Gävlebon en aning, men en sjätteplats i sammandraget duger utmärkt med tanke på det sporadiska tävlande Lindberg presterat den senaste tiden.

– Jag hade superkontroll på mina skott i kvalet, men i finalen blev det lite nervigare och inte lika lätt att få till fullträffar. Men en bra säsongsstart blev det, sade Lindberg som även hade en handfull klubbmedlemmar med sig norrut.

Bland dessa Lina Lindström som gjorde debut i SM-sammanhang och som skötte sig bra med att knipa en plats i Umefinalen, där hon placerade sig på en niondeplats.

Gefleframgångarna fortsatte därefter med en tävling i Vindeln där Nina Englund vann juniorer C, medan Lina Lindström hamnade på en fjärdeplats i juniorer B. Dubbelt Gefle i topp i herrjunior B genom duon Simon Fessé och Axel Dalenlund och i elitklassen blev det en andraplats för Robin Lindberg.