Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smakstart för Gastas nya scen

Hantverkarsalen på Folkets Hus i Gävle. Är från och med torsdagskvällen stans nya comedy-klubb.

Det är inte illa att en stad av Gävles storlek kan stoltsera med ett ställe vars hela syfte numera är att få folk att skratta. Det är inte undra på att Stefan Söderblom från Gasta som säger några ord alldeles i inledningen av kvällen låter alldeles lycklig på rösten.

Det är dukat med rutiga dukar och 169 platser var förbokade och även om det ryms nästan dubbelt så många i lokalen (som fått sig en välbehövlig omgång vitfärg på väggar och tak) så känns det ingalunda glest.

Förutsättningarna finns alltså.

Och även om skratten inte riktigt kommer igång under kvällens första halva, med Mikael Koppelman som skojar om sitt bankmannautseende och förklarar varför det ibland är svårt att pricka toaletten, och Zinat Pirzadeh som bjuder på en del skojande om stadens son Thomas Di Leva, som hon ju var förlovad med tidigare, plus en del sköna berättelser, bland annat om mamma gängledaren i Rinkeby, så tänker man att det är rätt ställe det här.

Och när sen Thomas Oredsson kliver upp på scenen efter paus, med självklar pondus och publiken i sin hand, så är det helt givet. Spegeln, Konserthuset, teatern i all ära. Men det är i krogmiljö (nåja, men Hantverkarsalen är mer krog än de ställena i alla fall) som stand up gör sig allra bäst. Det stod klart även efter ett par skämt (när jag var tvungen att dra).

Så detta gillar vi. Det lovar gott inför hösten.