Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba bilar gladde svårt sjuka barn

/
  • SNABBT. Barnen fick titta in i de fina bilarna och även åka med i farter upp till 200 kilometer i timmen.
  • INSTRUKTION. Polisen instruerade deltagare och bjöd på åkturer.
  • Ett 90-tal snabba och häftiga bilar fanns på plats på Tierp Arena. Syftet för förarna var att ge barnen en upplevelse som fick dem att glömma sjukdomen.
  • TESTADE. Räddningstjänsten lät barn prova på brandsprutan.
  • KÄNDIS. Konferencier Martin Timell intervjuar Peder Karlsson, som ligger bakom idén att låta svårt sjuka barn få uppleva häftiga bilar.
  • ELVAÅRSJUBILEUM. Stiftelsen

Helgen var speciell för svårt sjuka barn. De fick åka i snabba bilar på Tierp Arena.
– Det blev väldigt känslosamt. Kan man göra något bättre än att göra ett sjukt barn glad? undrar arrangören Peder Karlsson.

Annons

Evenemanget hölls under söndagen. Ett 40-tal sjuka barn med sina familjer fanns med. Deltagarna var bland annat från Gävle, Uppsala och Stockholm. Inblandade i arrangemanget var också stiftelsen "Min stora dag".

– Barn gillar bilar. Vi vill ge dem något som de kan skryta med inför kompisarna och där de inte tänker på sjukdomen, säger Peder Karlsson, som har ett stort motorintresse.

Peder Karlsson ordnade föra andra året i rad en träff på ett motorstadium. Förra året var man på Mantorp.

Ett 90-tal snabba bilar, såsom Ferrari och Porsche, fanns på plats. Karlsson säger att bilar med vingar och som låter mycket var populärast. På plats fanns också Räddningstjänsten, polisen och ambulansen som visade sin utrustning för deltagarna.

– Barnen tyckte det var en superdag. Det roligaste som arrangör är att förarna är lika tacksamma för att de har fått varit med och gjort barnen glada.

Annons