Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba bilar gladde svårt sjuka barn

Helgen var speciell för svårt sjuka barn. De fick åka i snabba bilar på Tierp Arena.
– Det blev väldigt känslosamt. Kan man göra något bättre än att göra ett sjukt barn glad? undrar arrangören Peder Karlsson.

Evenemanget hölls under söndagen. Ett 40-tal sjuka barn med sina familjer fanns med. Deltagarna var bland annat från Gävle, Uppsala och Stockholm. Inblandade i arrangemanget var också stiftelsen "Min stora dag".

– Barn gillar bilar. Vi vill ge dem något som de kan skryta med inför kompisarna och där de inte tänker på sjukdomen, säger Peder Karlsson, som har ett stort motorintresse.

Peder Karlsson ordnade föra andra året i rad en träff på ett motorstadium. Förra året var man på Mantorp.

Ett 90-tal snabba bilar, såsom Ferrari och Porsche, fanns på plats. Karlsson säger att bilar med vingar och som låter mycket var populärast. På plats fanns också Räddningstjänsten, polisen och ambulansen som visade sin utrustning för deltagarna.

– Barnen tyckte det var en superdag. Det roligaste som arrangör är att förarna är lika tacksamma för att de har fått varit med och gjort barnen glada.