Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba reaktioner på webben

På vår webbupplaga av Arbetarbladet blir debatten ofta snabb, impulsiv och häftig. Kommentarerna till artiklar föder nya inlägg som i sin tur kommenteras. Ofta väldigt spännande och givande, inte alltid så genomtänkt.

Annons

Varför har ni olika nivåer på vad som publiceras på webben och i papperstidningen? undrade en läsare, själv hårt kritiserad efter ett uttalande i en artikel.
Svaret är att det har vi inte. Kommentarerna ska leva upp till våra pressetiska regler och förhandsgranskas alltid innan de läggs ut. En del kommentarer publiceras aldrig, av olika skäl.

Här är några riktlinjer som vi ser som en förutsättning för publicering:
* Vi kräver att kommentarerna kompletteras med namn och e-postadress för att vi ska kunna komma i kontakt med skribenten. Men de uppgifterna publiceras naturligtvis inte om skribenten vill vara anonym.
* Kommentarerna ska vara sakliga och hålla en hyfsad ton, och inte innehålla förolämpande personangrepp.
* De får inte uttrycka rasistiska åsikter eller länka till sajter med rasistiskt eller pornografiskt innehåll.
Med dessa begränsningar hoppas jag på en fortsatt fri och livlig debatt på arbetarbladet.se. Och jag fortsätter gärna diskussionen med er läsare, i papperstidningen och på webben.


Några förde fram sina åsikter vid förra söndagens Öppna hus, ett utmärkt tillfälle till meningsutbyten om journalistik och pressetik för övrigt. Tack alla ni närmare 500 som tittade in och förgyllde vår dag!
Vid något av samtalen kom vi in på vilka ämnesområden som sätter igång webbdebatten. Och jag konstaterade att det är omöjligt att förutse.


Ofta handlar det om företeelser som ligger oss väldigt nära och rör upp känslor. Bilbranschens stora problem och den dystra lågkonjunkturen kommenteras väldigt lite, märkligt nog. Men tar vi upp händelser som berör den lokala skolan dröjer det inte länge innan de första kommentarerna är på ingång.


Och skickar vi ut våra Prima-ungdomar på ett självironiskt strövtåg i Österfärnebo så får vi mycket snabbt ortsbornas reaktion.

Annons