Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbmat går före nattis

Marianne Olofsson som driver det privata nattiset Rävlyan är upprörd efter politikernas beslut att lägga 3 miljoner kronor på Burger Kings etablering. Själv har hon försökt få hjälp att utöka verksamheten, men förskolan får betala allt själv.

När kommunen beslutade att lägga ner sin egen förskola med dygnet-runt-omsorg tog Marianne Olofsson och hennes kollega beslutet att starta eget. Det privata Nattiset Rävlyan har sedan starten varit populärt och har hela tiden behov av att utöka. Men en sammanslagning av två radhus på Borgvägen som krävs för att förskolan ska kunna ta emot fler barn än i dag har politikerna i miljö- och byggnadsnämnden sagt nej till.

– Svaret är att stadsplanen behöver ändras och att det förutom att det tar ett år kostar ett par tusen kronor och för oss är det mycket pengar, säger Marianne Olofsson.

När hon nu hör att kommunen betalar 3 miljoner kronor för att Burger King ska etablera sig på orten känner hon sig irriterad. Dessutom har allt planarbete fått högsta prioritet för att det ska bli klart redan i höst.

– Det är arbetstillfällen så det är väl i och för sig inget fel, men vi bidrar ju faktiskt också med det. Vi gör så att föräldrar kan jobba skift på Ovako och på så vis kan stanna kvar i Hofors. Men vi får inte ens bidrag för att ha nattverksamhet, den kostnaden får vi stå för helt själva. Det retar mig lite, säger Marianne Olofsson.

Nu är Rävlyan istället ute och letar efter nya, större lokaler.

– Det får du gärna skriva för vi behöver hjälp att hitta något bra för det är inte så lätt. Vi har ett behov i dag, eller egentligen redan i går. Vi har barn i kö som vill in och vi tror inte att vi klarar en höst till för det är för trångt, säger Marianne Olofsson.