Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbmaten dröjer

/
  • I dag är det bara träd och buskar, nedanför Hagaskolan, vid Hofors östra infart där kommer Burger King kommer etablera sig.

Planen var att öppna restaurangen i slutet av 2013. Men Burger King berättar nu att öppnandet flyttas fram till hösten 2014.

– Allt tar sin tid, säger presschefen Sven Hars.

Annons

Det har snart gått ett år sedan avtalet skrevs med hamburgarkedjan. Men projektet har dragit ut på tiden och inget bygglov har sökts än hos kommunen av företaget.

För att inte bryta mot kontraktet med Hofors kommun måste hamburgarkedjan ha uppfört restaurangen senast i april 2015. Planen var tidigare att restaurangen skulle byggas under slutet av 2013 eller våren 2014.

– Jag kan inte gå in på alla detaljer, men erfarenhetsmässigt har det visat sig att nya etableringar alltid tar mycket tid. Vi räknar med att öppna hösten 2014 i stället, säger Sven Hars.

Burger King behövde bara betala 800 000 kronor för marken. Hofors kommun valde att betala 3 miljoner kronor ur egen ficka för att locka restaurangkedjan. Kommunen står därmed för att göra i ordning vägar, leda om avlopp samt telefon- och bredbandskablar på tomten. Det arbetet påbörjas först när bygglovet är godkänt.

Burger Kings första restau-rang i Gästrikland kommer att bli 350 kvadratmeter stor. Den ska ligga vid östra infarten till Hofors på samma sida som gamla Hagaskolan, mitt emot Lidl och gatuköket Rondellen.

Sven Hars berättar att restaurangen ska ha ”drive thru” för bilburna kunder. Ungefär 30–40 personer ska vara anställda. 150 sittande gäster ska rymmas i lokal-erna.

När förarbetet är klart och alla papper är inlämnade kommer allt att gå väldigt fort, lovar Sven Hars.

– Själva byggprocessen går fort. Det tar kanske tre månader från byggstart till invigning, säger han.

Entré Hofors vd Kjell Johansson hoppas på att restaurangen kan invigas senast till Skid-VM februari 2015 i Falun.

– Men helst vill vi att de påbörjar byggandet på en gång. Jag tror det kommer att bli väldigt bra, säger han.

Annons