Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snacka om pangstart, Lundbäck

Det sa pang!
Sedan hade SIF:s nye anfallare Jonathan Lundbäck presenterat sig.
– Ett typiskt mål från min sida, sa Siriuslånet efter 4–0 mot Avesta.

SIF fick en raketstart med 1–0 redan i andra minuten.

Raketen från Jonathan Lundbäck kom i 42:a.

Det nykomponerade anfallsparet Lundbäck/Seth Rudolph hade stämt instrumenten fram tills dess, Rudolph kunde gjort 2–0 lite tidigare men nu blev han framspelare i stället.

– Det var en perfekt passning han slog, säger Lundbäck, som blev serverad ett inspel från vänster efter marken.

Sedan skötte debutanten allt själv.

– Det är ganska exakt så där jag gör de flesta av mina mål. Jag försöker vara inne i boxen, skjuter ofta på ett tillslag och med vänstern.

Målvakten var på bollen, men skottet var så hårt att han aldrig var nära att rädda.

2–0 var rättvist och pekade ut riktningen för resten av matchen.

Seth Rudolph byttes ut med elva minuter kvar och sprang sig igenom sin första match från start den här säsongen.

Tränaren Stefan Lundin var nöjd med sina nya anfallare.

– De har bara gjort två träningar ihop så med de förutsättningarna tycker jag dom hittade varandra bra. Lundbäck är en väldigt smart spelare och han kommer säkert att passa bra med alla våra tänkbara anfallare.

Anthony Allison var avstängd mot Avesta, men mot Enskede om en vecka kommer det med all säkerhet att bli han och Lundbäck ihop i stället.

– Seth har ju varit borta länge. Han har tränat men spelat väldigt få matcher, det var nyttigt för honom att få den här chansen, säger Stefan Lundin.

Inga större problem med anfallarna för SIF just nu alltså – men längre bak har ett problem uppstått då lagkaptenen och mittbacken Olof Mård bröt matchen efter bara tio minuter med en ljumskskada.

– Han fick känning i senaste träningsmatchen men kände sig bra inför matchen. Men så högg det till direkt, förklarar Lundin.

David Svanberg ersatte och det kan nog bli så att han får fortsätta göra det ett tag framöver.

– Det är en vecka kvar så vi får se, säger Stefan Lundin, men enligt de första rapporterna riskerar det att bli längre rehab än så för Mård.

Jonathan Lundbäck kommer att mejsla fram en plan som troligen innebär att han tränar med SIF dagen innan match och kanske nån gång till i veckorna.

– Vi ska pussla ihop något som funkar. Det kändes i alla fall bra att vara här, säger han.

Och hårdaste skottet må han själv ha skjutit, men det snyggaste kom från Jonathan Hellström.

– Bollen sänkte sig precis när den skulle, sa Hellström belåtet efter sin vänster som skruvade sig in i närheten av bortre krysset och fastställde slutresultatet.