Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart kan Entré ungdom bli tillgängligare för alla

Från och med augusti kan det bli möjligt att gå på utbildningar och få coachning från Entré ungdom för 100 kronor om året. Men kommunfullmäktige måste först rösta ja till förslaget.

Entré ungdom är ett aktivitetshus i Hofors där unga bland annat kan utveckla sina kreativa sidor.

Fram tills nu har det kunnat kosta upp till 900 kronor per läsår för att delta i entré ungdoms aktiviteter. Men efter kommunfullmäktiges sammanträde på måndag kan det bli ändring på det.

Då ska fullmäktige besluta om huruvida man ska införa ett särskilt Entré ungdom-kort, eller "ÈU-kort", som det föreslås heta. Kortet ska kosta 100 kronor per person och år – och det ska ge tillgång till hela Entré ungdoms aktivitetsutbud.

Och utsikterna verkar goda. Under det senaste kommunstyrelsemötet fattade en enig församling beslut om att låta förslaget vandra vidare till kommunfullmäktige. Och som politikern Peter Hillblom från Hoforspartiet – som även står bakom Hoforsbloggen – skrev i ett blogginlägg om mötet: "Samtliga politiker verkade vara eniga om att detta var ett mycket bra förslag och jag kan på sikt se att det kan bli mycket bra för ortens unga".

Kommunfullmäktiges nästa sammanträde sker på måndag i nästa vecka.