Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sniper-realism för tålmodiga taktiker

/
  • Prickskytt extraordinaire. Den här förstapersonsskjutaren tar hänsyn till väder, vind och avstånd.

Annons

Är du, liksom jag, en av dem som smyger omkring som krypskytt i svettiga onlinematcher. Då är ”Sniper: Ghost Warrior” någonting för dig. Du ikläder dig rollen som prickskytt extraordinaire, med bössa och kikarsikte som vapen och skuggor och tät vegetation som dina allierade.

I grunden handlar det om en förstapersonsskjutare, men här gäller det att gå försiktigt fram annars blir du snabbt övermannad av blodtörstiga gerillasoldater, som inget hellre vill än att ta dig av daga.

I stället handlar det om att bida sin tid i skuggorna och försiktigt avancera till utsatta punkter på kartan där du sedan säkert plockar dina fiender, en efter en.

Spelet skryter med att vara det första krypskyttespelet att ta hänsyn till verkliga faktorer som väder, vind och avstånd. Därför finns det många saker att ta ställning till innan du kramar avtryckaren. Missar du blir situationen snabbt allvarlig.

Och visst fungerar det bra. Skjutandet känns mycket realistiskt och bjuder på spektakulära slow motion-scener då du gör allt rätt.

Sniper: Ghost Warrior är inget för spelare som gillar att klampa in i stridens hetta med storstövlarna på. Är du däremot en tålmodig taktiker, som gillar att överraska dina fiender med stil och finess så väntar en högtidsstund.

Som grädde på moset stoltserar spelet med riktigt läcker grafik, snudd på fotorealistisk emellanåt. Att det sedan bjuds på sköna multiplayer-matcher online gör att den här nagelbitaren räcker en bra bit efter singleplayer-kampanjen tagit slut. Bortsett från några irriterande småmissar, som osynliga barriärer som inte låter dig gå som du vill, så är Sniper: Ghost Warrior ett riktigt spännande spel.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons