Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöbrist - men inte här

Regn och rusk men Kungsberget håller löftet och kör igång liftarna i dag. Fem nerfarter är öppna.

Annons

Det är inte mycket till vinter i Gävle och Sandviken och skidåkning är inte det första man tänker på – inte heller med tanke på hektiska julförberedelser. Men Kungsberget räknar med att de trogna besökarna dyker upp i dag på premiären.

De mest skidsugna och trogna gästerna som väntat sedan i våras när backarna stängde för säsongen kommer att vara på plats och boendet på verandan är uthyrt.

– Många kommer säkert också för att gå runt och titta. Med den nya skilodgen har mycket sänt sedan de var här senast, säger Jonas Lundblad, utvecklingschef i Kungsberget.

Den nya stora hotellbyggnaden öppnar inte förrän på torsdag i nästa vecka.

Hela skidanläggningen är inte öppen för dagens skid- och brädåkare. Fem nedfarter har tillräckligt med snö för att åka på. Snön som ligger i backarna sprutades upp redan förra veckan då det var kallt ett antal dygn och redan då kunde man lova att öppna i dag. Det regn som fallit på andra orter har Kungsberget klarat sig ifrån.

– Vi har haft det lite kallare här hela tiden och fått snö istället för regn. Det ligger ett lager fint lager vit natursnö här nu, berättar Jonas Lundblad.

Annons