Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snuttifierade minispel till konsol på väg utför

/

Wii Play Motion

(Nintendo/Bergsala)

Ålder: 7+

Format: Wii

Annons

Att ”Wii Play Motion” är sommarens stora Wii-spel från Nintendo är ganska talande för att den storsäljande konsolen är inne på sista året i sin livscykel. En samling minispel av enklare kaliber är knappast något man släpper till en konsol som är på väg uppåt.

Precis som i föregångaren ”Wii Play”, som släpptes tillsammans med en extra handkontroll i samband med lanseringen av Wii, så handlar det om kort-korta minispel där dina Mii-figurer tävlar i rutiner som att stapla glasskulor i en strut, hamra mullvadar, kasta macka med en sten och så vidare.

Och precis som med det förra spelet så får man med en Wii Mote, fast den här gången med Plus-sensorn inbyggd för bättre känslighet än standardkontrollerna.

Spelen i sig hade gjort sig bra i ett ”Wii Party”-spel, men på egen hand känns de alldeles för snuttifierade för att väcka något större intresse. Den här typen av minispel har gödslat marknaden till Nintendos konsol och vi har knappast längtat efter ännu ett.

De allra yngsta kan ha kul en stund med ”Wii Play Motion”, men vi som fyllt åtta år för länge sen köper spelet enbart för den medföljande handkontrollen.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons