Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialen hjälper hela familjen

Det är ytterst ovanligt att polis behöver kallas ut vid skolbråk. Nu får både

12-åringen som på tisdagen orsakade tumult på en skola

i Tierp och hans föräldrar hjälp av socialen.

Annons

Arbetarbladet kunde i går berätta om en allvarlig incident vid en skola i Tierp. En 12-årig pojke var så våldsam att polis fick kallas till platsen.

Den polispatrull som ryckte ut berättar att pojken var förbannad på en annan elev. När polisen kom fram hade 12-åringen dock lugnat ner sig och han kunde överlämnas till en förälder. Dock hann han slå sönder en dörr i skolans lokaler och är därför anmäld både för olaga hot och skadegörelse.

– Sådana här våldsamheter är inte vanliga och det är inte dagligdags direkt som polis behöver tillkallas och det görs inte utan att det finns verklig anledning, säger Freddie Eriksson, myndighetschef för barn och unga på Tierps kommun.

Eftersom pojken är 12 år har socialtjänsten tagit över ärendet från polisen och redan i dag hölls ett första möte med de inblandade för att tala om det som hänt.

Både pojken och hans föräldrar kommer att få stöd och hjälp även fortsättningsvis.