Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socionomer omplaceras för att ta emot ensamkommande

Gävle kommun omplacerar sju socionomer i två veckor för att de ska kunna hjälpa till att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Samtidigt rekryteras nya medarbetare till socialtjänsten.

Annons

LÄS OCKSÅ: Ledare: Akut läge för socialsekreterarna

Den akuta flyktingsituationen har skapat en mycket ansträngd situation på socialtjänsten i Gävle. För att klara av arbetsbelastningen placeras därför sju socionomer om tillfälligt, från sina ordinarie arbetsuppgifter till att hjälpa till med mottagandet av ensamkommande flyktingbarn.

– De barn och ungdomar som kommer till Gävle måste tas om hand och man måste leta platser, säger kommunens samordnare Wolther Planck.

LÄS MER: Gävle kommun i krismöte om flyktingsituationen

De sju socionomerna kommer att tas från olika delar av socialtjänsten, och till att börja med är det sagt att de ska arbeta med ensamkommande i två veckor.

– Hela den här situationen gör att allting påverkas inom socialtjänsten, så det är ingenting konstigt med det. Det är en omställningsprocess för oss också, man söker folk och skruvar upp antalet medarbetare, men fram tills det är gjort måste man ha in människor som kan jobba, säger Wolther Planck.

– I takt med att man får in andra medarbetare är förhoppningen att de här kan gå tillbaka till ordinarie jobb, fortsätter han.

LÄS ÄVEN: Gävleborg kan få 430 miljoner kronor i flyktingstöd

Mer läsning

Annons