Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i 50-årsåldern fick grönlut på sig – vårdas med allvarliga skador

/

En person i 50-årsåldern råkade ut för en arbetsplatsolycka tidigt under tisdagsmorgonen och är allvarligt skadad.

Annons

Läs också: Arbetsplatsolycka på Vallviks bruk: Fick frätande grönlut i ögonen och ansiktet

Det var i samband med att han jobbade med att göra ren en cistern som drabbats av ett läckage på Vallviks bruk. Mannen som är från östra Gästrikland jobbade för en entreprenadfirma som fått uppdraget.

Man jobbade med att slamsuga cisternen från grönlut. Plötsligt kliver mannen ner i ett hål som inte syns. Hålet är några decimeter djupt och mellan skyddsutrustningen och stövlarna rinner det in lut.

Läs också: Vallviks bruk till domstol efter dödsolycka – anställd klämdes ihjäl

Det troliga är att han drabbats av svåra brännskador. Hur omfattande är oklart. Han fördes med ambulans till Hudiksvalls sjukhus och läggs in med allvarliga skador.

Grönlut är en produkt som återvinns genom att svartlut förbränns i en sodapanna. Frågan är hur lång tid det tog för mannen att ta sig ut ur cisternen. Enligt uppgift handlar det om att ta sig ut genom en liten öppning. Sedan ska ha få av sig stövlarna och strumporna.

Larmet kom 04.17. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada. Utredningen kommer att visa om det finns någon som kan hållas ansvarig för det som inträffade.

Läs också: 259 miljoner i vinst för Rottneros: "Vi är väldigt nöjda med året"

Mer läsning

Annons