Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sodexo får fortsätta servera

Det blir Sodexo som även i fortsättningen lagar maten till skolor och äldreomsorg i Gävle. Resultatet av kommunens upphandling blev i går offentligt.

– Vi är jätteglada. Det är hur kul som helst att vi får fortsatt förtroende, säger Jonas Parkvall, distriktschef på Sodexo.

Företaget Sodexo AB ska leverera måltiderna till förskolor, skolor och äldreomsorg i Gävle kommun mellan 2010 och 2013. Avtalet omfattar ungefär 16 000 måltider varje dag plus städtjänster och är värt lite drygt 121 miljoner kronor om året. Från början var sex företag intresserade av uppdraget, men det var Sodexos låga pris som fällde avgörandet mot värsta konkurrenten, företaget ISS Facility Services AB, vars anbud var 34 miljoner kronor dyrare om året.

– Det betyder mycket. Gävle är ett stort uppdrag för oss, säger Jonas Parkvall.

Sodexo i Gävle har sammanlagt omkring 300 anställda i produktionsköket på Sätrahöjden, i mottagningsköken ute på skolorna och som städpersonal. Om någon annan uppdragstagare hade vunnit upphandlingen hade det företaget övertagit Sodexos personal i Gävle.

– Det här innebär att vi kan fortsätta på den inslagna vägen med ökning av den ekologiska maten och därigenom en ökning av kvaliteten, säger Jonas Parkvall.

Som Arbetarbladet berättade i går är 16 procent av den mat Sodexo i dag serverar ekologisk, men kravet i den nya upphandlingen ligger på 25 procent. Enligt Jonas Parkvall ska man nu arbeta med att byta ut råvaror och revidera vissa recept för att nå upp till kravet.

– Den ekologiska marknaden är växande så jag är inte orolig för att vi inte kan köpa upp det vi behöver.

– De kommer nog inte att märka någon större skillnad. Jag hoppas att kvaliteten ökar genom ökningen av ekologiskt producerad mat. Det kan bara vara positivt, säger Jonas Parkvall.

Detaljer i avtalet blir inte offentliga förrän om tio dagar då det nya kontraktet är skrivet. Ingen av Sodexos chefer i Gävle kunde i går ta emot tidningen för ett besök.