Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sök ditt sommarjobb redan i dag

/
  • Vill du ha något sommarjobb i sommar så gäller det att vara ute i god tid. Skicka din ansökan redan nu.

Är du en av dem som har tänkt sommarjobba i sommar? Då är det hög tid att börja söka redan nu! De flesta väntar alldeles för länge innan de börjar leta jobb. Ju tidigare, desto bättre.

Annons

Vi lever i lågkonjunkturens tider! Människor varslas. Arbetsmarknaden är allt annat än stabil. Sommarjobb krävs varje år, troligen i en mindre skala i år beroende på arbetsbransch och efterfrågan av produkter. Men hoppet finns där och därför är det nog extra viktigt att skicka din ansökan redan nu. 

 

Gävle kommuns omvårdnadsförvaltning söker 800 sommarvikarier i år, exempelvis sjuksköterskor, undersköterskor, personliga assistenter och många fler yrken. Först och främst prioriteras naturligtvis vikarier med utbildning, det räcker om du gått gymnasiet med inriktning omvårdnad så har du chansen. Kravet är dock att du är myndig. Är du folkbokförd i Gävle och går andra året på gymnasiet kan du söka kommunala feriearbeten. Det är kommunens arbetsmarknadsenhet (AME) som kommer att erbjuda skolungdomar att jobba extra under sommarlovet. Det är annu inte klart med vilka jobb det handlar om. Mer information om ferieplatserna kommer i april.

 

Är du hyresgäst hos Gavlegårdarna? Då har du förmån att kunna få jobba hos dem i sommar om du är mellan 16 och 18 år. Men endast 80 stycken har turen att få jobb av totalt cirka 600 sökande.  Lågkonjunkturen påverkar dock inte Gavlegårdarna.

– Alla måste vi bo någonstans, så det påverkar oss inte. Vi söker lika många jobb som vi tidigare gjort, vi har alltid behov av feriejobbare under sommaren. Vi vill gynna våra hyresgäster, det är en perfekt chans för dem att vara ute på sommaren, säger personalchefen Birgitta Broberg.

De 80 sommarjobb som Gavlegårdarna erbjuder är uppdelade på två fyraveckors perioder, 40 åt gången får anställning. Men alla kan inte arbeta hos Gavlegårdarna eller inom omvårdnad i sommar, hur gör man då för att lyckas få sitt jobb? 

– Jag fick jobb genom min praktikplats på ett byggföretag. Chefen tyckte jag gjorde ett bra jobb och erbjöd mig jobb hela sommaren! Så det bästa är att visa sina kunskaper på sin praktik och utnyttja den tiden maximalt, säger Joakim Persson, 19 år.

Mer läsning

Annons