Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sol och stjärnor när Furuvik öppnade

Furuviksparken hade premiär i bästa tänkbara väder under lördagen. Flera bloggare var VIP-bjudna för att marknadsföra parken.

Bland de VIP-bjudna, som på en röd matta fick komma in i parken lite tidigare än resten, fanns familjen Wetterholm. Carola Wetterholms stora familj blev känd för allmänheten i tv-programmet ”Familjen annorlunda” som sänts i TV 4 under 2014. Carola och hennes barn var förväntansfulla.

– Vi var här förra året också och då var det riktigt bra, vi brukar försöka pricka in en dag då det är bra väder, sa Carola Wetterholm som absolut hade lyckats tajma besöket till en vacker dag även denna gång, temperaturerna steg upp mot 30 grader under dagen.

Familjen stannade vid aporna och gick sedan vidare till kamelerna. Det blev ingen lång vistelse vid getterna – något som äldsta dottern Janelle möjligen var besviken över.

– Getterna älskar mig, när vi var här förra året så kom varenda en fram till mig på samma gång, skrattade Janelle.

På eftermiddagen skulle de få träffa bandet Stiftelsen som sedan skulle stå för årets premiärspelning i parken. Förra året lockade samma band över 10 000 åskådare till Furuvik. Namn som Timbuktu och Laleh väntar längre fram under sommaren.

Mer folk strömmade till allt eftersom. Emma och Mattias Svedell från Stockholm tog deras dotter Tove, som fyllde 11 på lördagen, och lillasyster Elsa, 8, till Furuvikspremiären. Vädret var på allas läppar.

– Det är fantastiskt, sa Mattias Svedell innan de lämnade lemurerna åt sina hyss och gick vidare mot aporna.