Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solen värmde - men inte BWO

Den tredje sommarkvällen ser på förhand ut att kunna bli den bästa. Att dagen dessutom varit den varmaste på länge gör inte förutsättningarna sämre.

Annons

 

Efter musiktävling och allsång inleder sockervaddspopiga Caracola med Gävletjejen Emma Lewin vid en av mikrofonerna. I karamellklänningar levererar tjejerna lättsmälta poplåtar varvat med Ted Gärdestad-covers. Sången är lite svag och svajig, men framträdandet desto starkare och scenshowen med tillhörande dansmoves sitter som en schmäck.

BWO är rutinerade. I Ryssland har de spelat för tiotusentals fans, men det betyder inte att de är något vidare liveband. Martin Rolinski är som en speedad tamburmajor när han springer och viftar med sin silverkäpp. Han sjunger verkligen bra om än något nasalt, men playback-känslan är påtaglig. Det verkar helt enkelt svårt att få det att svänga live. Kanske beror det på att BWO är ett så pass visuellt band, man vill ju gärna kunna kolla in Martin Rolinskis ansiktsuttryck, Martina Schiptjenkos svarta stass och Alexander Bards kortbyxor. Men det går inte alls en sån här kväll.

Trots att livekänslan uteblir låter det bitvis riktigt bra om BWO, som i den finstämda "We could be heroes". Kvällen avslutas med bandets senaste technodänga, den ösiga "Barcelona".

Nog blir det godkänt för båda Caracola och BWO, men särskilt hett blir det aldrig.