Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solig sommaravslutning med tipspromenad och korv för Valbo PRO

PRO Valbo avslutade torsdagen den 18 juni försommarens "coronaaktivitet" – tipspromenader med start och mål vid Vretasgården. Avslutningen blev extra festlig, föreningen bjöd på grillad korv, och för den som ville släppa loss barnet inom sig fanns lekar.

– Vi ska starta promenaderna igen i slutet av augusti och kanske blir det någon överraskning då också, lovade föreningens ordförande Olle Olofsson när han satte punkt för avslutningen.

Då hade sammanlagt 52 medlemmar kommit och gått, på rekommenderad distans förstås. Till exempel doserade en funktionär ut senap och ketchup så att klämförpackningarna inte skulle gå från hand till hand.

Utöver tipspromenaderna har den boule som ordnas måndagar och onsdagar på Åbyvallen också kunnat rulla på eftersom den är utomhus. Boulen tar dessutom inget sommaruppehåll.

Torsdagens tolv tipspromenadfrågor var som vanligt en svår nöt att knäcka. Vem minns till exempel när brevportot bara var 45 öre? Några prickade förstås in att det var 1968, liksom att det är Malmö FF som är mesta svenska mästare med sammanlagt 20 titlar.

För den som ville leka i solskenet – solen strålade från en klarblå himmel – kunde man kasta pil, kasta boll i hink, kasta stövel och kasta ring. Idel gamla klassiker alltså.

Samlingen avslutades med att vinster lottades ut bland deltagarna, innan Olle Olofsson gick igenom de rätta svaren på tipspromenaden.

LÄSARTEXT

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel