Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Som M säger ska det vara lönsamt att arbeta – men inte för någon annan

"Det handlar i grund och botten om att det ska vara lönsamt att arbeta", sa moderatledaren Ulf Kristersson i Rapport 2/5, i ett inslag om Moderaternas valbudget, apropå att deras skattesänkningar ska finansieras bland annat genom sänkta bidrag. 

 

Skattesänkningar. Sänkta bidrag. Budskapet klingar bekant. Som ett eko av en lååång rad budskap av samma slag från både nya moderata tider och svunna högerdagar. 

 

Det ska vara lönsamt att arbeta. Svårt att säga emot, men lönsamheten har visat sig kunna vara både nyckfull och ojämlik. Alltför många har vid den långa arbetsdagens slut tvingats upptäcka att det egna hårda slitet var allra mest lönsamt för någon annan. Den värkande, utslitna kroppen fick man på köpet.

 

Jag minns en moderat valaffisch från 2014: 'Välstånd byggs med jobb. Inte bidrag'. Vem vet, kanske är det så. Avdrag däremot kan nog vara till god hjälp vid visst välståndsbyggande.

 

EIF

LÄS fler insändare här:

Svar om vården: "Hägglund såg till att 10 000 vårdplatser togs bort"

Jag är inte död än: "Varför ändrar ni mitt namn på dörren?"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare