Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sonen Berglund lyste upp himlen på nyårsafton

Flera veckors planerande resulterade i en åtta minuters färgsprakande himmel ovanför Strömvallen på nyårsafton.
– Det här är det största nyårsfyrverkeriet i Gävle sedan 1996, säger Kristoffer Berglund som avfyrade de pyrotekniska effekterna.

Han jobbar heltid i pappa Eje Berglunds fyrverkeriföretag i Gävle.

– Det blev ganska naturligt eftersom jag sett mycket fyrverkerier och hur allt gått till sedan jag var liten, säger Kristoffer som nu är 24 år.

På nyårsafton gjorde han och kompanjonen Pelle Andersson i ordning fyrverkerierna på Strömvallen från tidig morgon för att sedan avfyra dem vid fyratiden på eftermiddagen. Då hade ung som gammal, och framför allt barnfamiljer, samlats vid Milles änglar i Boulognern för att beskåda spektaklet.

Det var särskilt barnfamiljerna som var målgruppen när man bestämde att skådespelet skulle ske på eftermiddagen.

– Vid tolv gör många annat och vid den här tiden kan även barn titta. Så det är familjevänligt, säger Kristoffer.

Vad är det som är så kul med fyrverkerier?

– Det är den häftigaste ljusshow man kan uppleva. Det både syns, hörs, luktar och kanske smakar också. Nästan alla sinnen är representerade, säger han med ett leende.

Eje Berglund AB ansvarade för fem stora fyrverkerier i städerna runt omkring Gävle på nyårsafton och Eje Berglund själv var på plats i Sundsvall.

– Gävle har inte haft ett offentligt nyårsfyrverkeri på flera år förutom vid millenniet så vi hoppas att det här ska bli en tradition, säger han.