Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sosseledningar borde bytas efter förlorat val

Annons

Varför byts inte lokala och regionala sosseledningar ut när partiet förlorar val?

Givetvis är de lokala och regionala socialdemokratiska kommunledningarna medansvariga till att partiet förlorar val. Trots detta sitter merendels samma ledning kvar efter valet som före. I vissa fall söker man koalition med andra partier för att behålla makten men de ansvariga i partiets kommunala och regionala fullmäktige sitter kvar. Den politik partiet för i kommuner och landsting färgar givetvis av sig på den bild väljarna får av partiet även i riket.

I min hemkommun har vi flera exempel på hur kommun- och regionledning agerar och agerat för att medborgarna skall ta avstånd från eller tom skrämmas av den förda politiken.

I Gävleborgs län säljer nu partiet ut Bollnäs sjukhus. Samtidigt vägrar det socialdemokratiska landstingsrådet Tommy Berger två kvinnor att få överflödig hud bortopererad efter en fetmaoperation. Denna operation skulle gå på några tiotusen kronor och helt förändra de båda kvinnornas liv. Han kan utan vidare lägga 300 miljoner till den entrepenör som skall driva Bollnäs sjukhus medan sammanlagt 20-30 tusen kronor för att ge de båda kvinnorna ett meningsfullt liv är för mycket pengar!

Efter att samhället Norrsundet i Gävleborgs län för andra gången drabbats av en katastrofal företagsnedläggelse med ett stort antal arbetslösa som följd är det socialdemokratiska kommunalrådet Carina Blanks kommentarer endast dessa.
"Det är bedrövligt. ...... Vad det innebär för Gävle och regionen är svårt att spekulera i. ..... Vi har upparbetade kontakter med Arbetsförmedlingen och vuxenutbildning och kan vara med och bidra på det viset för att underlätta för de som förlorar sina arbeten". Läs igenom sista meningen. Var finns initiativkraften, ideérna, krafttagen för att dels få dit företag men också kanske skaka fram offentliga arbeten. Vad säger dessa båda socialdemokraters agerande eller brist på agerande till medborgarna. Ja inte att det i första hand är detta parti vi skall rösta på nästa val. Nu är det emellertid så att det finns lämpligare personer inom partiet. Varför då låta dessa partiets dödgrävare vara kvar? Varför inte ge några socialdemokrater uppdragen?

Olle Ljungbeck, Gävle

Mer läsning

Annons