Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”South Park”-duo gör mormon­musikal

Annons

En mormonmusikal på Broadway. Det är nästa projekt för ”South Parks” skapare Trey Parker och Matt Stone. Tillsammans med kompositören Robert Lopez, mannen bakom den fräcka dockshowen ”Avenue Q” som visades i Gävle tidigare i höstas, skriver de på en berättelse om medlemmarna i en mormonkyrka och deras många kärlekar.

Mormonerna, eller Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga som de hellre kallar sig, är inte populära i liberala kretsar i USA sedan kyrkan kampanjat för att förbjuda samkönade äktenskap i Kalifornien. Därför tror brittiska The Independent att ”South Park”-duon kommer att ta alla chanser att göra narr av trossamfundet. Redan nu är det klart att den öppet homosexuelle Broadwaystjärnan Cheyenne Jackson kommer att spela huvudrollen, som en äldre mormonmissionär, i musikalen.

– Den är dråplig, väldigt syrlig och bitande. Den förolämpar alla, men gör vad ”South Park” gör bäst, till slut har den faktiskt något viktigt att säga, säger han till New York Post.

Mormonmusikalen ska enligt planerna få premiär 2009.