Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Speed Racer – The Videogame

Speed Racer – The Videogame
(Warner Bros Games)
Ålder: 3+
Format: Wii

Bröderna Wachowskis filmatisering av den klassiska tecknade serien ”Speed Racer” är naturligtvis som klippt och skuren att bli spel. Utvecklarteamet Sidhe har hämtat inspiration från självklara technoracingen i ”Wipeout” och Nintendos ”F Zero”-serie.

Det innebär retrofuturistiska miljöer, hypersnabb bilracing och tveksam karaktärsdesign. Du susar fram genom racingbanor fyllda av loopingar, doserade kurvor och hysteriska hopp. Naturligtvis kan du ge dina kombattanter en dos ”car fu” – vilket betyder att du gör spektakulära stunts för att preja dina motståndare av banan.

Racinggenren är en av de mest överfyllda och ”Speed Racer” har uppenbara problem att stå sig i konkurrensen. Här finns bara de mest grundläggande spellägena och något onlineläge är det inte tal om. Dessutom känns tempot lite segt, vilket är en dödssynd i de här sammanhangen.

Summan blir ett ganska oinspirerat men snyggt racingspel som hamnar hopplöst på efterkälken för varje varv man kör. Om Wachowskibrödernas filmatisering är en actionspäckad uppdatering av en gammal klassisk serie så känns spelversionen som en smärtsam påminnelse om hur racinggenren såg ut innehållsmässigt för tio år sedan. Jens Höglin