Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelårets gladaste racingöverraskning

Annons

Superstars V8 Racing brakar in som en av spelårets gladaste överraskningar. Spelet, som helt kom bort i förhandssnacket, bjuder på grymt bra, realistisk, racing.

Det bygger på en relativt ny racingserie för bilar med V8 motorer och innehåller 19 vrålåk från stora tillverkare som BMW, Audi och Jaguar.

Det ställer stora krav på utvecklarna, som verkar ha gjort ett suveränt jobb. Det är en enorm skillnad mellan bilarnas köregenskaper. Man svär när bakhjulen släpper i kurvorna hos vissa svårstyrda modeller och njuter av andra när de håller kvar dit krängande vrålåk på banan trots att du gått in med för hög fart i kurvan.

Med fyra svårighetsgrader, fem singel player-lägen och multiplayer online-mode och inget mer, vänder sig Superstars V8 Racing mer till racingfans än mainstream-spelare. Det är simulatorsvårt vilket är precis vad många av oss vill ha.

Mästerskapet är spelets hjärta och varje deltävling innehåller fri träning (två sessioner), kvalificering och, till slut, loppet.

Positivt: Många nya (okörda) banor i spelet. De flesta loppen i Superstars V8-klassen körs på italienska banor som inte finns i andra spel (men även Monza och Imola är med) vilket ger spelaren nya, spännande, banbesök.

Några invändningar finns (AI-förarna i vissa lägen, ett par inställningsdetaljer) men helhetsintrycket är överväldigande.

 

 

Mer läsning

Annons