Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Seniorerna firade 80 år med film, supé och trumpet

Det bjöds på trumpetfanfar, filmklassikern Casablanca och jubileumssupé när SPF Seniorerna Gavle firade sin organisations 80-åriga tillvaro vid sitt novembermöte på Silvanum.

Ett 100-tal medlemmar med gäster deltog under den historiska kvällen, som inleddes med kända Bergman-Bogarts film från 1942.

Ordförande Pirkko Jonsson talade om betydelsen av SPF och vad man både uträttat och uträttar och kommer att uträtta som medlemsnytta för pensionärernas väl och ve. Det handlar om mera seriösa, sociala åtaganden inom de kommunala och regionala samhällsorganen, men även uppskattade medlemsaktiviteter av det mer lättsammare slaget med nöje och underhållning, resor, friskvård och kursverksamhet.

Kvällen följdes upp med en smaklig jubileumssupé signerad Bistro Pau, några tal och avslutades med ett 80-årigt jubileumsleve följt av en pampig trumpetfanfar framförd av allroundmusikern Sören Strömberg, som varande SPF Gavles musikaliske primus motor.

SPF bildades 1939 trots tuffa orostider innan andra världskriget samma år bröt ut. Det kom att bli den första pensionärsorganisationen i landet, men bara efter några år lämnade några lokalföreningar SPF och bildade R0, som så småningom blev det nuvarande PRO.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och idag är SPF ett välorganiserat pensionärsförbund i landet med runt 260 000 medlemmar, varav närmare 600 i lokalföreningen SPF Gavle. Därutöver finns fyra SPF-föreningar till i Gävle. SPF Gavle disponerar också sedan 30-talet år en egen föreningslokal på söder för olika aktiviteter.

Läsartext

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel