Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Splatterhouse

/

Annons

Huka er förbudsivrare och moralpaniker. ”Splatterhouse”, en re-make på Namcos kontroversiella arkadspel från 1980-talet, är möjligen det absolut blodigaste vi någonsin sett i spelväg.
Att det redan figurerat på omslaget till klassiska skräckfilmstidningen Fangoria, som första spel någonsin, kan ses som en garant för att här väntar hinkvis med blod och avhuggna extremiteter.
Spinkige Rick tvingas ta hjälp av en mystisk ockult mask med inneboende krafter när en fullblodspsykopat kidnappar hans flickvän. Masken förvandlar honom till en ”Belgian blue”-liknande mordmaskin, som genast börjar plöja sig igenom en armé av groteska varelser, den ena värre än den andra.
Och man kan minst sagt säga att jakten blir slaskig. Faktum är att du ibland knappt ser vad som händer på skärmen när blodet formligen sprutar åt alla håll.
Och som alltid när spelföretagen bjuder på kontroversiellt innehåll, så handlar det inte om ett spel med några större finesser.
Grafiken är visserligen snygg och smidig, men det ”Devil May Cry”- och ”God of War”-inspirerade upplägget blir snabbt tjatigt. Dessutom blir man som spelare övermätt och illamående av ultravåldet.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons