Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spoken word-poesi i Skaparbyn

Skaparbyn i Hedesunda är mer än garn och vävstolar och skogsarkitektur. Under sommaren arrangeras evenemanget Kulturella Rummet med allt från opera till föreläsningar och strupsång. Och nu är det dags för Uppsalapoeten Amer Sarsour, en spoken word-artist som även kallat Poeternas Poet.

Amer Sarsour framför egna texter som kvällens gäst i Kulturella rummet i Skaparbyn torsdag 6 augusti.

Ytterligare tre sommararrangemang återstår sedan. Liselotte Fluhr och Bengt Söderhäll bjuder på poesi, sång och betraktelser 13 augusti. Raku-bränning i sensommarkvällen demonstreras 20 augusti.

Avslutningen 27 augusti sker med svensk folkmusik på nyckelharpa. Spelmän och kåsörer är Ingemar Aronsson och Paul Westman.

Men först Amer Sarsour, en storhet inom konstarten spoken word, försäkrar arrangörerna Hedesundavävarna. Även känd som hiphop-artist, Ship to Gaza-aktivist och för sina politiska texter ska tilläggas.