Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

7 rekord på SM - Joel lyfter tungt

Joel Sundelin, tävlandes för Sandvikens Atletklubb och bosatt i Hofors gjorde en stark insats i årets SM i styrkelyft som arrangerades i Sundsvall under den stundande SM-veckan.

Annons

Joel, 21 år gammal och fortfarande junior, tävlade i seniorklassen i tyngsta viktklassen 120+ under torsdagen. Detta var Joels andra tävling i karriären, där han ställdes mot bland annat, världsrekordmannen i bänkpress, Fredrik Svensson från arrangörsklubben.

Joel placerade sig 5:a i seniorklassen men blev överlägset bäst i sin åldersklass juniorer, med inte mindre än sju Svenska och ett Nordiskt rekord. Joel inledde med att öka på Svenska juniorrekordet i Benböj till 260 kg, för att därefter även ta nästa vikt på 265 kg. Det gamla rekordet låg på 257,5 kg.

I Bänkpressmomentet fortsatte lyckan för Joel. Inledde med att pressa nytt Svenskt juniorrekord på 210 kg och även höja det till 215 kg i sista försöket. 215 kg blev även det ett Nordiskt rekord för juniorer. Gamla rekordet lydde på 207kg.

Avslutningsvis i Marklyftmomentet fortsatte Joel att sätta rekord. Först satte han nytt rekord på 265 kg, och sedan i sista försöket höjde han det ytterligare till hela 270 kg.

Sammanlagt blev det för Joels del 750 kg och naturligtvis även det nytt Svenskt juniorrekord. På söndag är det åter dags för Joel att söka lyckan på SM, då enbart tävling i grenen Bänkpress.

Mer läsning

Annons