Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktiv Cykel Tierp – ny klubb som satsar stort

/

En ny cykelklubb har blommat upp i Tierp med omnejd. Aktiv Cykel Tierp heter nyskapelsen, som redan har ett 70-tal aktiva medlemmar.
– I vår verksamhet har vi både ungdomar, motionärer och veteraner, säger Fritz Olsson eldsjäl i den nystartade cykelklubben.

Annons

Bland de aktiva finns både åkare som tävlar på landsväg och de som kör mountienbike.

– Flera har redan varit ute och tävlat med stor framgång, säger Olsson.

Ja, vid Hovet Tempo, en tävling i Stockholm, plockade klubben tre förstaplatser, två silverplatser och en bronsplats.

– I en tävling i Märsta, Smack Tempo, blev det också fina framgångar. Vi tog också där tre guld. Sedan blev det också en silverplats och en bronsplats, säger en stolt Fritz Olsson.

AC Tierp är nu också ansluten till Upplands cykelförbund och svenska cykelförbundet. På söndag kör man också en stor propagandatävling i Tierp.

– Bland veteranerna har vi ett verkligt toppnamn. Det är 32-årige Marcus Juneholt. Han toppar faktiskt den svenska veterancupen, säger Fritz Olsson.

– Tidigare var vi med i Aktivera (motionsorganisation) här i Tierp. Men nu är vi en helt egen klubb och satsar både på tävlings- och motionsverksamhet, säger Olsson.

ACT har i nuläget ett 20 - tal tävlingscyklister. Klubben hoppas nu också att man ska kunna få fram elitåkare.

– Ja och vi jobbar mycket på att behålla cykelintresset hos våra unga talanger. Som ett led i det arbetet så satsar vi nu i helgen stort på ungdomarna, säger Olsson.

Till helgens propagandaarrangemang så har klubben också lyckats få med två kvinnliga elitåkare. Det är landslagsmeriterade Emma Karlsson (Fredrikshof) och Avalo Lindbaek, som nu också är aktuell för landslaget.

– Emma och Avalo kommer att åka med våra unga talnger, säger Fritz Olsson.

Klubben har vikt både lördag och söndag för sin ungdomssatsning.

– Redan förra året, då vi fortfarande var en del av Aktivera, så vann våra tjejer Silvia Sjödin och Katarina Hill SM-guld i partempo uppe i Falun.

Lite märkligt med ACT är väl också, att klubben har medlemmar från Malmö och upp till övre Norrland.

Det blir naturligtvis också SM - satsningar i år för klubben, som nu helt står på egna ben.

– Ja, för ungdomarna är det USM i Götene (Västergötland) som gäller och där räknar vi att ha en handfull talanger med. I Ljusdal körs veteran-SM i juli och där ska vi ha ett 15-tal med. Där har Marcus Juneholt faktiskt guldchans, säger Fritz Olsson.

– På ungdomssidan har vi flera lovande talanger. Bland annat finns där Frida Englund - Öhman på flicksidan och Emil Norling bland grabbarna.

Helt klart är Aktiv Cykel i Tierp en intressant nykomling på den uppländska idrottshimlen, som det ska bli intressant att följa framöver.

Mer läsning

Annons