Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre elitlöparna bäst i Kopparkavlen

Annons

ORIENTERING. Den gamla klassiska budkavlen, Kopparkavlen, avgjordes under den gångna helgen. Även om Kopparkavlen inte är vad den har varit, så är det fortfarande en stor budkavle. På den ”gamla goda tiden” kunde seniorkavlen samla cirka 200 sexmannalag. I år knappt 30-tremannalag. Visserligen har det tillkommit många andra klasser, som ex. H120, H150 och dito damklasser, men inte är det som förr. Undertecknad minns speciellt en gammal legendarisk Kopparkavle när halva startfältet (100 man) blev grundlurade på den första nattsträckan Allt var spegelvänt och vi som sprang fel, var ute i nästan fyra timmar.

I årets upplaga sprang gästriklands äldre elitlöpare mycket bra. I den tuffa klassen H120, (snittålder 40 år) segrade OK Hammaren genom:

Lars Karlsson, Håkan Johansson och Joakim Ingelsson. Storviks andralag segrade i H180. Laget bestod av: Ove Åberg, Kurt Andersson och Lars Holm. H21-klassen vanns av Malungs OK, Leksand blev tvåa och Mora trea. Gävle OK:s andralag gjorde en fin insats som resulterade i en niondeplats. I laget sprang: Lasse Jansson, Martin Sundlöf och Thomas Åberg. GOK-ettan blev tia. I D21 segrade Domnarvet. Mora blev tvåa och Leksand trea. Gävle OK:s förstalag blev tia genom: Christine Persson, Ingela Eriksson och Elisabet Enmark.

KARL-OLOV BORG

Mer läsning

Annons