Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alpina gästrikeframgångar

Skicrosstjejen Lisa Andersson 18 år, tävlandes i för Gävle Alpina, vann dubbelt i helgens internationella tävlingar i värmländska Hovfjället.

Annons

Lisa som var snabbast i alla kvalheat under helgen och i finalerna förstås tar nu sats mot tävlingar ute i Europa. Säsongens stora mål är naturligtvis JVM där hon gör sin tredje start och tillhör favoriterna.

I helgen avgjordes fyra stycken ENL-tävlingar i slalom, två tävlingar i Falun i lördags och två i Kungsberget i söndags. Både med gästrikeframgångar.

Hampus Karlsson och Anton Östmark, båda 19 år från Gävle Alpina firade fina triumfer. Anton var tvåa och trea i lördagstävlingarna i Falun, med Hampus som tvåa i förmiddagstävlingen. Tjugoårige Oscar Sundström, likaså från Gävle Alpina, knep en tiondeplats i förmiddagstävlingen.

I söndagens tävlingar i Kungsberget i verkliga ”hemmabackar” var Hampus mest framgångsrik med en tredje- och en sjundeplacering. Oscar var åttonde i eftermiddagstävlingen. Anton ur i andra åket i båda racen.

Samtidigt genomfördes två USM-kval i slalom för U16-åkare, en tävling i Falun och en i Kungsberget. Främst av distriktets åkare var Elsa Östmark från Gävle Alpina med dubbla tiondeplaceringar. Ellen Olofsson från Kungsbergets Alpina var 20:e tjej i Falutävlingen. Bland killarna var Karl Jarbelius främst med en 16:e plats.

Uppe i Lycksele lyckades förstaårsjunioren Emma Hammergård knipa sin första pallplats i en FIS-tävling för damer genom att bli tvåa i söndags efter vinnaren Li Djurestål, Sollentuna. Emma, 16 år från Gävle Alpina, som studerar första året på alpina gymnasiet i Åre/Järpen, var i lördagstävlingen femma.

Mer läsning

Annons