Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bordssalt ska rädda Adelboden

/
  • Knappast skidväder, några snowboardåkare får trängas med paraplyer i Adelboden.

Det är rekordkallt i Sverige, men i Adelboden är det plusgrader och regn.
– Vi har ett bra underlag men håller nu tummarna för att vädret inte ska arbeta emot oss, säger tävlingsledaren Hans Pieren i Adlboden.

Annons

Det har varit för varmt att göra snö i tävlingshanget på Chuenisbärgli där det för 60:e året ska tävlas i storslalom och slalom.

Istället har snön körts på plats med lastbilar och mängder med vanligt bordssalt ska skapa en hård yta som ska hålla för två tävlingsdagar.

– Om det inte blir värre ska vi klara det, lovar Hans Pieren och han är den i den alpina vörlden som anses bäst vad gäller att med salt och vatten ordna ett stenhård underlag.Något som han fixade till OS i Sochi. Nu får Stenmarks gamle tävlingskompis visa om han kan trolla fram ett underlag i sin egen hemmabacke.

Men värre ska det bli innan det så sakteliga vänder mot lite kallare väder till söndagens slalom. Frågan är bara hur mycket av snön som är kvar när André Myhrer ska starta med startnummer 20 eller ändå värre för Åres Mattias Rönngren, som har startnummer 52 i lördagens tävling.

– Jag kör bara storslalom och åker sedan fyra Europacuptävlingar i nästa vecka, säger Mattias, inför sin sjätte start i världscupen och andra i Adelboden. Skulle Mattias klara av att kvala är det en enorm prestation med de förhållanden som väntas.

Det är varmt i Alperna och även tävlingarna för damerna i Offerschwang har flyttats till Flachau, där damerna får tävla tisdag-fredag-söndag i nästa vecka.

Mer läsning

Annons