Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlström glänste i Kungsberget

/
  • Emma Dahlström körde ett nästan lika svårt åk som i X-games, vilket räckte till förstaplatsen i Kungsberget.
  • Emma med ett trick på banans första rail.

Emma Dahlström vann X-games i slopestyle för mindre än en månad sen.
Under lördagen visade hon klassen i Kungsberget.
– Jättekul att få tävla i Sverige igen, säger hon.

Annons

På X-games i Aspen som är som extremsportens OS fick Emma Dahlström till ett perfekt åk och vann.

När säsongspremiären av Swedish slopestyle tour avgjordes i Kungsberget, stod hon på startlinjen för första gången sedan 2010 i en svensk tävling.

– Klart att det är skillnad mot de stora backarna i Aspen, men jag gillar mer de lokala backarna. Jag kommer från en liten ort själv. Jag tycker det är mysigare att köra i en sån här omgivning.

Kungsbergets backe hade preparerats med hopp och rails. Åkarna gav sig ut och bjöd på imponerande tricks, som domarna bland annat bedömer efter svårighetsgrad, fart och uppfinningsrikedom.

– Dom har fått till en sjukt bra bana. Jag hörde att de haft svårt med snön i år, men för vad det är så är hoppen riktigt bra.

22–åriga Emma Dahlström från Torsby vann klart på damsidan med 89.3 poäng. Tova Stål, 17 år, från Ludvika går på Sandvikens freeskigymnasium och körde in på fjärde plats. Hon har haft problem med skador och fick därför skruva ner svårighetsgraden. Hon var nöjd med banan och imponerad över Emma Dahlström.

– Det är roligt att både få åka med henne och se hennes åk. Det är väldigt inspirerande och hon kommer också med en hel del tips, säger Tova Stål.

Tävlingen i Kungsberget blir antagligen Emma Dahlströms enda i Sverige den här säsongen. Om två veckor väntar världscup i Park City, Usa, och sedan tävlingar i Europa.

Vad är tjusningen med slopestyle för dig?

– För mig är slopestyle att hänga med vänner i backen, ha det gött och jäkligt kul. Sen jagar man den där ruschen av adrenalin när man testar nya trick och försöker få till allt perfekt, säger Emma Dahlström.

På herrsidan råkade Axel Östlund ut för en läskig krasch när han missbedömde farten fram till sista hoppet och landade hårt. Åkaren blev liggande i några minuter, men reste sig sedan med skrapsår i ansiktet men utan någon större fara med resten av kroppen.

På herrsidan vann Hugo Burvall med 89 poäng.

Nästa deltävling i Swedish slopestyle tour körs nästa helg i Vännäs.

Mer läsning

Annons