Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävletjej får träna med världsstjärna

/

Gävletjejen Lisa Andersson får nu chansen i skicrosslandslaget tillsammans med världsstjärnan Anna Holmlund.
– Lisa är oerhört spännande. Vi har haft ögonen på henne en längre tid, säger Tommy Eliasson Winter, sportchef för skicross på skidförbundet till Sporten.

Annons

Skicrosslandslagets träningsgrupp inför den kommande säsongen består av fyra damer: Anna Holmlund, OS-trean som vann världscupen i vinter, Sandra Näslund, också långt framme i OS men skadad i vinter – och två framtida löften: Lisa Andersson, Gävle Alpina och Alexandra Edebo, Stockholm skicross.

Lisa och Alexandra åkte i vintras junior-VM, där det blev en semifinalplats för Lisa och brons för Alexandra.

– En fin utveckling som visade att vi hade inventerat rätt, säger Tommy Eliasson Winter.

– Vi har under den senaste tiden försökt hitta åkare i den alpina världen, som skulle passa i skicross. Vi hade under vintern fyra tjejer vi följde, och med Lisa och Alexandra slog det väl ut.

De två, Lisa är 17 år, ingår nu i landslagets träningsgrupp, som har tre läger i sommar framför sig innan man går på skidor. Bland annat ska man hinna med Cykelvasan i rent träningssyfte.

Vad är det som gör att Lisa är så intressant och lovande?

– Dels är hon mycket väl utvecklad styrkemässigt, och dels har hon en skalle som gör att hon hela tiden överraskar i åkningen.

– Hur mycket världscuptävlingar det blir får vi se. Det kan bli en, det kan bli tio. Men blir det inte världscupen blir det Europacupen. Det ska i alla fall bli intressant hur Lisa utvecklas i den här nya miljön.

Mer läsning

Annons