Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävletjejen Lisa Andersson representerar Sverige i junior-VM

/
  • Lisa Andersson, Gävle Alpina, representerar Sverige i junior-VM.

22-24 april är det dags för nästa generation svenska stjärnor i skicross att etablera internationell dominans. Sverige har åtta åkare på start under junior-VM i Val Thoréns.

Annons

De senaste två mästerskapen var succéer med tre pallplatser för det svenska laget. Nu siktar ett ungt utvecklingslandslag på topplaceringar och guldmedaljer.

Här är laget:

Sandra Näslund, Kramfors, som till vardags fightas i världscupen med pallplatser under den gångna säsongen tog ett silver under JVM 2014.

Alexandra Edebo, Mora, som förra veckan tog en andraplats vid europacuptävlingen i St. Francois Longchamp (FRA), tog även ett brons under JVM 2015.

Lisa Andersson, Gävle, vann SM och har pallplatser från europacupen samt ett par starter i världscupen från denna säsong i bagaget.

Veronica Edebo, Mora, presterade bra under Youth Olympic Games i Lillehammer (NOR), med ett brons i ”Team Event”.

Erik Mobärg, Edsåsdalen, vann JSM i Piteå och har två världscupstarter med sig från denna säsong.

David Mobärg, Edsåsdalen, bror till Erik, presterade även han bra under Youth Olympic Games i Lillehammer (NOR), med ett brons i ”Team Event” tillsammans med Veronica.

Ponthus Christensson, Branäs, tog andraplatsen under JSM i Piteå och har visat framfötterna vid Svenska Cupen och europacupen i Grasgehren (GER), under säsongen.

Emil Frost, Mora, är även han ung och lovande som visat prov på utveckling och resultat under säsongen med en fin prestation från europacupen i Tyskland som lovar gott inför framtiden.

Den kommande helgen körs näst sista deltävlingen i Svenska Cupen, då i Lofsdalen. Därefter åker den svenska truppen till Val Thoréns och kör träning från den 21 mars till tävlingsstart 24 mars.

För fler nyheter och reportage om skicross och övrig vintersport - gilla Skidpuls på Facebook!

Mer läsning

Annons