Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kommer Lundblad nr 2

/

Gefle Freestyles 15-åriga puckelpiståkare Isa Lundblad klev på Europacuptävlingar i Duved rakt i Europaeliten med en sjunde plats.

Annons

Isa har i år gått upp från ungdomsklass ett år för tidigt för satsa på att slå sig in bland svenska senior eliten. Efter i veckan fått åka två Europacuptävlingar i Finland med en trettonplats som bäst lossnade det ordentligt när Isa fick chansen under söndagen att åka finalerna i Duved.

Åkningen stämde bra och hennes framvolt landade hon väldigt bra i det andra hoppet och gick till final som nia. Men hon nöjde sig inte med ett bra kvalåk utan hon åkte ännu bättre i finalen och klättrade upp på sjunde plats.

Detta precis före sin stora syster Frida som hamnade på åttonde plats efter några missar. Frida låg fyra efter kvalet och satsade för vinst men det höll inte hela vägen ner.

Övriga Gävleåkare som deltog var Thea Erling som kom på 16:e plats och Oscar Ericsson som kom på 22:a plats.

Under måndagen avgjordes parallellpuckelpisten som också var säsongens sista Europacuptävling. Alla Gävleåkare gick vidare från första omgången, men sedan slogs tyvärr ut Thea Erling och Oscar Eriksson ut i andra omgången.

Systrarna Lundblad fortsatte dock att vinna och överaskningen Isa Lundblad som imponerad stort och mycket åkte jämt mot Europacuptvåan Ellie Koyander från Storbritannien men fick stryk med liten marginal.

Frida i sin tur hade ett mycket jämt åk med Europ trean Lea Bouard från Frankrike men förlorade knappt. Så i sista omgången fick systrarna Frida och Isa Lundblad mötas om platserna 5 och 6. Det blev även där ett jämt åk där de båda var samtidigt över mållinjen, men Frida vann med lite marginal tack vare sina lite svårare hopp.

I den totala Europacupen slutade nu Frida Lundblad på en fjärde plats efter en riktigt bra tour med en tredjeplacering som bäst.

Nu väntar SM i Kungsberget för Gefleåkarna lördag-söndag och för Frida även junior-VM i Italien onsdag och torsdag i nästa vecka.

Mer läsning

Annons