Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hector fyra i storslalomen

/

Sara Hector svarade för en bra avslutning på sin genombrottsäsong.
Svenskan blev fyra i storslalomen i Méribel – och fyra i storslalomcupen.
– Jag är supernöjd, sade Hector till.

Annons

Före säsongen hade Sara Hector som bäst nått en elfteplats i storslalom i den alpina världscupen. Efter densamma kan hon summera såväl en förstaplats i Kühtai som en andraplats i Åre.

22-åringen avslutade dessutom med att köra upp sig från sjunde till fjärde plats i storslalomen i säsongsavslutningen i franska Méribel – och blev även fyra i storslalomcupen.

– Jag är supernöjd. Att sluta fyra i storslalomcupen är superbra och kul, sade Hector till TT.

Att hon bara hade 28 poäng upp till Mikaela Shiffrin på tredjeplatsen skavde dock lite.

Vad behöver du göra för att ta nästa kliv?

– Nu blir det till att försöka stabilisera sig på den här nivån och ta mer och mer steg och fokusera på skidåkningen. Det finns massa saker att utveckla, sade Hector.

Även Frida Hansdotter, som på lördagen säkrade andraplatsen i slalomcupen, avslutade bra med att bli nia – och blev därmed sexa i den totala världscupen.

I kampen om slutsegern mellan österrikiskan Anna Fenninger och slovenskan Tina Maza kokades till slut säsongen ner till de sista åken. Fenninger var i ledningen efter det första åket – och höll för trycket. Hon försvarade fjolårets totalseger med 22 poäng före Maze. Maze hade varit tvungen att vinna men blev trea. På köpet tog Fenninger dessutom hem storslalomcupen.

– Jag försökte bara tänka på min skidåkning, men det var svårt, jag var så nervös, sade en överlycklig Fenninger till SVT.

På herrsidan var det också Österrike i fokus.

På lördagen blev Marcel Hirscher historisk när han vann den totala världscupen för fjärde året i rad – något ingen manlig alpin skidåkare klarat av tidigare. 26-åringen ledde före norrmannen Kjetil Jansrud inför den avslutande slalomen, men då Jansrud bestämde sig för att inte ställa upp var saken klar.

Det blev en trippel för Hirscher som även säkrat storslalomcupen. Efter att ha varit trea i det första slalomåket stod det klart att Hirscher var tvungen att bli etta eller tvåa för att kunna passera tysken Felix Neureuther i slalomcupen.

Hirscher fick till ett riktigt monsteråk och vann med hela 83 hundradelar före italienaren Giuliano Razzoli, och tog hem slalomcupen för tredje året i rad.

Mattias Hargin var sjua efter det första åket men körde ur i det andra. André Myhrer blev i stället bästa svensk på femte plats.

Hargin blev sjua i slalomcupen och blev även bästa svensk i totalvärldscupen på 20:e plats.

Sara Hector blev fyra i säsongens avslutande storslalom och blev fyra även i storslalomcupen.

TT

Mer läsning

Annons