Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybörjartävling lockade många till Kungsberget

Under helgen samlades många unga puckelpiståkare för säsongens första tävling i den nya serien YMG.
Första etappstoppet var i Kungsberget med Gefle Freestyle som arrangör och samlade åkare från Åre ner till Sunne. Totalt blev det 47 åkare som dök upp och för många var det allra första tävlingen.

Annons

Syftet är ha en nivå innan Svenska cupen där åkare från klubbar ändå kan möta varandra under lite enklare former.

Under lördagen var det bara träning för åkarna som var mellan 5-15 år. Vissa han med 25 åk under lördagens träning och hade möra ben. På söndagen blev det tävling där man hela tiden fick med sig sitt bästa åk vidare. Alla åkarna hann med fyra tävlingsåk.

I yngsta klassen Mini Kidz 6-9 år fick åkarna ett omdöme av domarna och inget resultat. Bland domarna hade bland annat Grefle freestyles A-Landsåkare Frida Lundblad hoppat in och gav tips till de mindre. I Kidz klassen korades en etta, tvåa och trea resterande blev fyror. I Kidz vann Tilda Jansson i tjejer och Knut Nilsson båda från Åre.

Även ungdomarna 13-15 år var med i YMG och bland annat några av Gefle Freestyles betydligt mer rutinerade åkare. Vann tjejklassen gjorde hemmaåkaren My Bjerkman Rasmus Täck också från arrangörsklubben vann på killsidan. Klubbkompisarna Erik Flodman och Linus täck var tvåa och trea.

Det viktigaste var kanske inte att vinna denna helg utan ha kul med nya kompisar och få chans att utveckla sin egen åkning. YMG är koncept som har kommit för att stanna i Freestylevärlden.

Hemmaklubben har nu fullt upp med att fortsätta arrangera event. På onsdag är det slopestyletävling i Hemlingby för unga freestyleåkare. Där är Friskigymnasiet i Sandviken med och arrangerar. På lördag och söndag är det Sverige Cup i puckelpist då även elitåkarna ska ta sig Kungsbergets puckel.

Mer läsning

Annons