Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongen över direkt för Lundblad – måste opereras

/

Säsongen hann inte ens börja förrän den var över för Frida Lundblad, freestyletalangen från Gävle.
Främre korsbandet i hennes högra knä är av.

Annons

Frida undersöktes under tisdagsförmiddagen på Artrokliniken i Stockholm, och domen var tung efter hennes skada som inträffade i schweiziska Zermatt i förra veckan.

– Ja, det är främre korsbandet i höger knä som är av. Jag måste opereras, men det dröjer några veckor innan det går att göra.

– Jag kommer inte att kunna åka skidor på hela säsongen, utan om allt går som det ska är jag fullt återställd nästa sommar.

Ni hör själva.

Ett oerhört trist besked för Frida, som fyllde 18 år i måndags och som inför den här säsongen tillhörde landslagets träningsgrupp i puckelpist och siktade på världscupdebut.

– Just nu känns det okey att fått besked om hur det är, och vad som ska göras – och vad jag ska göra.

– Men det är hemskt. Det är jättejobbigt. Jag som hade haft en så bra försäsong.

Olyckan var framme redan på första åket på första träningen i Zermatt i slutet av förra veckan.

– Jag föll inte ens, utan jag åkte och svängde och kände att det knäckte till i högerknäet och då lade jag mig ned. Sedan försökte jag åka igen, och det blev samma sak och då förstod jag att det var något allvarligt.

Frida kommer att opereras om några veckor, svullnaden behöver gå ned i knäet, och sedan börjar en lång väg tillbaka.

– Jag har redan fått hjälp hur jag ska jobba under min rehab och vad jag kan göra. Jag får börja med att träna upp bål- och överkroppsstyrka – ja, jag får jobba med helt andra saker än knäet i början. Och sedan gäller det att bygga upp styrkan igen i knäet.

– Det känns hemskt. Men jag vet vad jag ska göra, och har fått bra stöttning. Både av min familj och av landslagsledningen, berättar Frida.

Mer läsning

Annons