Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan föll – Hector åtta i Aspen

/

Ett fall tre portar från mål stoppade Mikaela Shiffrin att sin första världscupseger på hemmaplan.
I stället vann schweiziskan Lara Gut säsongens andra storslalom. Sara Hector blev bästa svenska på åttonde plats.

Annons

Hemmahoppet Mikaela Shiffrin hade 15 världscupsegrar på meritlistan, samtliga tagna i Europa och amerikanskan jagade alltså sin första seger på hemmaplan när den alpina världscupen startade om i Aspen, USA.

Och det började bra. Den 20-åriga amerikanskan var snabbast i första åket, där bara Federica Brignone kunde utmana. Italienskan var 11 hundradelar efter.

I andra åket såg Shiffrins efterlängtade hemmaseger klar ut när hon med mållinjen i sikte tappade balansen och körde ur. Nu vann Lara Gut före österrikiskan Eva-Maria Brem och Brignone.

Sara Hector var femma i det första åket, 1,07 efter täten, men bara 11 hundradelar från en plats på pallen.

– Det var bitvis bra, bitvis finns en del att förbättra. Jag måste åka renare och tuffare, vara mer aggressiv, sade Sara Hector till SVT efter sitt första åk.

Men Sara Hector gjorde ett par missar i sitt andra åk och rasade till en åttonde plats, en placering bättre än Frida Hansdotter. Kajsa Kling hade 30:e bästa tid i första åket och fick med knapp nöd åka det andra. Där slog hon till med ett kanonåk och hade tredje bästa tid. Det förde upp henne till 15:e plats.

Världscuphelgen i Aspen fortsätter med två slalomtävlingar för damerna.

Mer läsning

Annons